Humans of…. het ultieme voorbeeld van storytelling

Straatfotograaf Brandon Stanton heeft met zijn project ‘Humans of New York’ deze wereldstad een stukje persoonlijker gemaakt. Een stad van vele individuen met ieder een eigen verhaal, in plaats van een grote mensenmassa. 

De 29-jarige Brandon maakt sinds 2010 mini-portretten van ‘de New Yorker’ op straat. Zijn boek is 15 oktober uitgekomen, en hij heeft een enorme berg met fans op de website/Tumblr, Facebook pagina en Twitter . Dit is het perfecte voorbeeld van storytelling. Bekijk hieronder een interview met Brandon over hoe deze mini-portretten tot stand komen.

”everyday portraits and stories, one story at a time”

Hij maakt niet alleen de foto waarin hij de persoonlijkheid vangt, maar daarnaast vertelt hij het verhaal van deze mensen. Het verhaal achter de foto. Bijvoorbeeld over hoe 2 mensen elkaar hebben ontmoet of wat iemand die dag aan het doen is. Het verdrietigste wat een persoon ooit heeft meegemaakt, of zijn/haar mooiste herinnering. De verhalen zijn grappig en verdrietig, ontroerend en indrukwekkend of luchtig. Waar het ook over gaat; het verhaal wordt objectief, maar op inspirerende wijze gebracht. Hierdoor krijg je een kijkje in het leven van iemand anders op toegankelijke wijze.

Online community

Ondertussen kun je wel stellen dat deze portretten de basis voor een enorme online community vormen. Want niet alleen zijn er heel veel fans van de HONY-portretten, de mate van interactie en engagement is hoog. Fans herkennen bijvoorbeeld iemand en delen weer een extra verhaal met betrekking tot de foto.  Door deze verhalen te delen, groeit het bewustzijn en begrip voor de uniekheid van ieder individueel.

Ondertussen is het initiatief wijdverspreid, en is er bijvoorbeeld ook een Humans of Amsterdam en een Humans of India Facebookpagina. Onderstaand wat beelden van de Facebookpagina, voor de verhalen erachter moet je dit mooie project maar snel gaan volgen.

Humans of New York

Eén gedachte over “Humans of…. het ultieme voorbeeld van storytelling”

Geef een reactie