6 vragen aan…Meike Meinhardt

profielfoto Meike MeinhardteTZEtera Inspiratie!

Deze keer: Meike Meinhardt. Meike is health coach, geeft hele fijne massages en is ook yogadocente. Ze volgt vooral haar hart in alles wat ze doet. Gezondheid en connectie staan met jezelf staan hierin centraal. Veel leesplezier! 

1) Wat doe je in het dagelijks leven?

Eigenlijk alles wat ik leuk vind! Dat klinkt redelijk vaag, maar het begon in 2000, toen ik op straat werd gescout door een modellenbureau. Een meisjesdroom, maar ook een die alleen op uiterlijk was gebouwd. Mijn wens was om ook het persoonlijke aan te raken en ik ging een massageopleiding doen om mijn werkleven weer in balans te krijgen.

Ieder jaar gaf ik mezelf een opleiding cadeau. Van voetreflexologie tot een 4-jarige opleiding tot yogadocente, van zwangerschapsmassage tot natuurvoedingsadvies.

Massage with a message

Na 14 jaar masseren en ieder jaar mooie, nieuwe cursussen te hebben gedaan, creëerde ik begin 2014  ‘massage with a message’. Lichaam en geest zijn zo nauw verbonden dat alles wat er in je hoofd afspeelt, zich bewust en/of onbewust, ergens vastzet in je lichaam.
Je lichaam heeft alle antwoorden al in zich, maar tegenwoordig zijn we vergeten hoe we hiernaar kunnen luisteren. Zie mij als een tolk van je lichaam; ik reik je aan wat je lichaam, je nu op dit moment wil vertellen. Door middel van een ontspanningsmassage ga ik zonder woorden het gesprek aan met jouw lichaam.

In alles wat ik doe volg ik mijn hart

Tijdens de 2e zwangerschap van mijn dochtertje ontwierp ik in een creatieve bui een hippe speenhanger (Poppje). Deze zijn te koop in mijn webshop, ze liggen bij 2 kinderwinkels en een merk heeft interesse getoond om Poppje in zijn assortiment op te nemen.

Daarnaast zie je me ook voorbij komen in mooie vintage jurken, ik ben model voor House of Dots. En dit jaar ga ik ook nog samen met Janosh een mooi project opzetten.

Als voedingsadviseur ben ik het gezicht van het Spaanse oliemerk Carbonell. Daarnaast begeleid ik mensen om gezonder te gaan eten en zo hun energiepeil weer op peil te brengen.

2) Enorm veelzijdig dus! Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

Iedere dag totaal anders, behalve dat ik er altijd voor zorg dat wanneer mijn kinderen bij me zijn, ik op het schoolplein sta om ze op te halen. Juist de afwisseling geeft me nieuwe energie voor de volgende dag. Ook ik ben soms even heel erg moe en geef me er dan gewoon aan over.

Namasté!

Naast massages geef ik ook elke dinsdagavond een transformatieve yogales. Dit is een Hatha yogastijl die je via meditatie in de houding meeneemt je lichaam in. Zo kun je zelf ontdekken wat jouw blokkades zijn; door ze te onderzoeken via ademhaling krijgen deze de ruimte om helen. Het is een vorm van yoga, waar beginners en gevorderden samen in een klas staan. Het gaat er niet om of je ver een houding in gaat. Het gaat erom dat je weer leert luisteren naar wat je lichaam je allemaal kan aanreiken. Het ligt eigenlijk in het verlengde van de massages; beiden geven een diepe ontspanning.

Carbonell_Poppje_heart

3) Waar haal jij je inspiratie uit?

Vooral uit de massages die ik geef. Ieder mens heeft zijn pad en zorgen. Dus ook elk lichaam heeft zoveel te vertellen. Iedere keer kijk ik mee en vergaar ik ook inzichten. Dit is wel het mooiste werk wat ik mag doen. Maar ook boeken, gesprekken en zelfs social media als Facebook inspireren me. De wereld is groot, maar ook door alle online mogelijkheden zo tastbaar.

4) Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

365 dagen succesvol

„Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.”

4 jaar geleden na een zwaar auto ongeluk ging ik het leven veel serieuzer nemen. Iedere minuut wilde ik proeven en ontdekken en zeker zijn dat ik alles meemaakte, maar ‘te’ is nooit goed.
Dus TE bewust was doodvermoeiend. Ik las deze tekst afgelopen jaar toen ik mezelf weer behoorlijk in de drukte en vermoeidheid had gestort. En dit werkt zo bevrijdend! Probeer het maar eens.

5) Tips graag! Naar welke films en websites moeten we kijken voor inspiratie?    

  • Bekijk voor mooie visuele inspiratie de website van Janosh.
  • De film: ‘The power of the heart’. Bekijk hieronder de Nederlandse trailer.
  • Mijn tip: gun jezelf iedere week een cadeautje. Dit hoeft niet iets groots te zijn, maar wel iets wat je jezelf werkelijk gunt. Iedereen wil gezien worden, maar dan moet je wel eerst jezelf kunnen zien. Veel plezier ermee!

Wat is jouw beste food tip?

Afwisseling! We eten heel eenzijdig; van de 3 maaltijden op een dag zijn er gemiddeld 2 al een broodmaaltijd. Vaak kiezen we voor het bekende, wissel eens af. Kies als ontbijt bijvoorbeeld voor havermoutpap met fruit, belegde rijstwafels, avocado met zalm en een gekookt ei, havermout/bananen pannenkoekjes of een groene smoothie. Zo zet je je spijsvertering weer goed aan de gang.

Voor de avondmaaltijd varieer je met verschillende bereidingswijzen voor groenten: bijv raspen, koken, stomen, wokken of verwerken in een ovenschotel. Combineer ook naar hartenlust met kruiden, nootjes, vlees of vis of met paddenstoelen.  Maak pasta van courgette, of gebruik zoete aardappel of knolserderij ipv gewone aardappelen. Je kunt ook de rijst/aardappelen/pasta vervangen door een extra groente.

6) Waar kunnen we je online vinden?

Om op de hoogte te blijven van mijn coaching en massagepraktijk, kun je me op Facebook en Twitter vinden. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn website.

Geef een reactie