6 vragen aan…Martine de Ridder

martine_profieleTZEtera Inspiratie!

Deze keer: Martine de Ridder (misschien nog wel beter bekend als @MrsMartine van Twitter). Deze awesome lady timmert hard aan de weg bij FAQTORi waar ze zich bezighoud met innovatie en is daarnaast onderdeel van REWEAR, een nieuw fashionconcept wat helemaal binnen de duurzame ‘sharing is caring’ tendens past. Veel leesplezier!

1) Wat doe je in het dagelijks leven?

Werk is een groot onderdeel van mijn dagelijks leven, ik heb een supercoole baan bij een innovatiebureau. Daarnaast ben ik met 3 andere meiden REWEAR begonnen; een online initiatief om kleding van elkaar te lenen. Tevens is er een groot aanbod van designerkleding: iedereen kan voor een bepaalde tijd op een duurzame manier mooie kleding dragen en nieuwe stijlen ontdekken. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek kickbokser en onderdeel van het TEDxAmsterdamWomen team.

2) Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

Een gemiddelde werkdag betekent voor mij dat ik om 6:30 uur naast mijn bed sta. Ik woon in A’dam en FAQTORi zit in Utrecht. Ik reis altijd met de trein en helaas betekent dit dat ik vaak de trein flink wat eerder moet pakken, om er zeker van te zijn dat ik op tijd ben.

Om 8:45 beginnen we met de dagstart, hierin bespreken we de voortgang van projecten, de medewerkerstevredenheid, verbeterideeën, targets, mededelingen, etc. Zo kunnen we snel sturen en bijschakelen als iemand hulp nodig heeft of targets niet behaald lijken te worden.
Daarna ga ik aan de slag met mijn projecten, ik zit in een team waarbij ik nieuwe producten en diensten bedenk voor organisaties. Momenteel ben ik een communitydag aan het regelen waarbij zo’n 100 topmanagers van Nederland aan de slag zullen gaan met uitdagingen voor 4 goede doelen (Unicef, Warchild, Natuurmonumenten en Stop Aids Now). De aanwezigen worden door ons begeleid bij het bedenken van oplossingen voor de uitdagingen van deze goede doelen.

Ik houd er elke dag rekening mee dat ik ook word gevraagd om op een ander project bij te springen, een kwaliteitscontrole te doen of mee te doen aan een brainstorm. Ons team is behoorlijk multi-disciplinair en door deze diversiteit is ieders inbreng extreem waardevol.

Er wordt veel gevraagd van je flexibiliteit en creativiteit en dat is precies waarom ik het zo leuk vind.

Bij een startup als FAQTORi werken is ontzettend leerzaam; je kunt alles doen en je eigen functie creëren. Ik merk wel dat nu mijn eigen startup in A’dam zit en ik hier naartoe ben verhuisd, ik steeds meer mijn privé- en werkleven richting de hoofdstad van Nederland wil trekken. Misschien wordt het dan ook wel eens tijd voor een grotere uitdaging.

Eenmaal thuis ga ik na het eten sporten en werk ik nog wat aan REWEAR. Het liefst doe ik dit op mijn vrije vrijdag zodat ik een dag lang kan knallen op nieuwe ideeën. Mijn huidige uitdaging is het werven van 100 fashionable meiden die wij een elite membership bieden. Ik ben dus blij dat ik ben verhuisd van Utrecht naar A’dam. Het fashiongehalte in A’dam ligt vele malen hoger dan in 030.

3) Waar haal jij je inspiratie uit?

Van de straat, uit een tijdschrift, uit een liedje.. uit van alles! Een kind dat met grote ogen naar een trein kijkt die voorbij raast, een jongen die in een gele regenjas loopt en zijn outfit weet te rocken, viral campagnes waar in de supermarkt over gesproken wordt. Waar mensen zijn, daar is inspiratie te vinden. Soms irriteer ik mij ook wel eens aan iets en dat probeer ik dan om te draaien tot een nieuw idee of iets dat verwondering in mij opwekt. Frustratie is geen gezond gevoel, ik verwonder me liever.

 4) Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? 

Oef, wat een lastige vraag! Ik heb zo veel goed(bedoeld)e adviezen gekregen. Het beste advies dat ik onlangs kreeg was: martine de ridder - fashion ”dat ik de zelfkritiek die ik heb ook wel mag delen met anderen.”

Ik kan verdrinken in to-do lijsten en mijzelf vervolgens opsluiten om dingen gedaan te krijgen. Als iets dan niet of niet helemaal lukt, dan neem ik dat mezelf ontzettend kwalijk. Dit gevoel deel ik niet altijd met anderen, waardoor mensen het idee kunnen krijgen dat ik mijzelf geweldig vind; alsof ik altijd maar alles goed doe. Terwijl ik juist enorm kritisch ben! Naar anderen, maar naar mijzelf nog het meest.

5) Tips graag! Welke app kunnen we niet zonder, welke website moeten we bekijken, wie moeten we volgen?

Fijne apps die ik graag gebruik:

  • Datumprikker; als je net als ik megadrukke vrienden hebt, een perfect middel om toch die barbecue geregeld te krijgen.
  • Stocard: zeg nou eerlijk, wie wil er nu nog pasjes in z’n portemonnee? Zodra er een chip is die je onderhuids kunt plaatsen neem ik hem. Nooit meer pasjes of visitekaartjes, wat een hemel op aarde zou dat zijn:-).
  • Timehop: laat je beseffen hoe snel de tijd gaat en hoeveel je kunt bereiken als je het echt wilt. Daarnaast is het altijd grappig om te lezen hoe je toen dacht, schreef of droomde.
  • Sleepcycle: om af en toe te checken hoe onrustig of juist rustig je de afgelopen nachten daadwerkelijk was tijdens je slaap.
  • Any.do: maakt to-do’s afvinken leuk en overzichtelijk.

De onderstaande video inspireert mij altijd, een graduate speech in 2008. Wijze woorden!

6) Waar kunnen we je online vinden?

Twitter! I’m an addict.twitter logo

@MrsMartine
kickbokst op Jimmy Choo’s • rebelse friskijker • reist&lacht veel • • kills impossibilities • innoveert  • MSc • horses • Art • bubbles

One thought on “6 vragen aan…Martine de Ridder

Geef een reactie