6 vragen aan…Hééérlijk

heeerlijk femke_eddy eTZEtera Inspiratie!

We kunnen allemaal wel wat inspiratie gebruiken:-) Daarom vind je hier elke twee weken tips & inspiratie van iemand die (creatief) met zijn/haar passie bezig is.

Deze keer is dat Femke Ditmars, mede-eigenaar van kookschool Hééérlijk. Veel leesplezier! 

1) Wat doe je in het dagelijks leven?

Samen met mijn man Eddy heb ik kookschool & sfeercatering bedrijf Hééérlijk. We hebben een fijne locatie in het Fort van Penningsveer in Haarlemmerliede, net onder de rook van Haarlem. Daar ontvangen we gasten voor brunch, lunch, high-tea, high-wine, aanschuifdiners en daarnaast geven we kookworkshops. Omdat we op onze locatie ongeveer 25 mensen kunnen ontvangen, zijn we ook veel op locatie aan het werk. We verzorgen veel huwelijken, waarbij we niet alleen zorgen voor de hapjes & drankjes, maar ook voor de planning, styling en bloemen.

2) Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

Geen dag is hetzelfde! Dat maakt ons werk juist ook zo leuk.
Als we sfeercatering op locatie verzorgen zijn we druk met koken, stylen van de locatie, bloemen in vazen zetten, tafels dekken en het uitserveren van huisgemaakte hapjes & drankjes.

Als we geen sfeercatering of gasten hebben, ben ik druk met voorstellen maken voor mooie feesten. Daarnaast het onderhoud van onze social media: Pinterest, Instagram, Twitter, Facebook en ons blog. Deze media zijn voor ons erg belangrijk, we krijgen hier veel reacties op en veel eerste contacten ontstaan hierdoor.
Daarnaast zijn we op zo’n dag ook vaak druk met inkopen en gesprekken met mensen die graag een feestje met ons willen vieren. We vinden het belangrijk om veel tijd te nemen voor het voeren van persoonlijke gesprekken.

Foto’s: Simone van den Berg – Junglefrog

3) Waar haal jij je inspiratie uit?

Uit de dagelijkse dingen, zoals de seizoenen en lekker eten. Ik kijk graag op Instagram en Pinterest, omdat ik daar veel mensen volg die met hun passie bezig zijn. Ook ben ik dol op tijdschriften zoals de VTWonen, 101 Woonideeën, Delicious en Jamie Oliver Magazine.

4) Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? 

‘’Volg je hart en doe wat je leuk vindt’’
Sinds ik doe waar mijn hart ligt, ben ik een gelukkig mens. We hebben zo ontzettend veel mooie en leuke mensen ontmoet door Hééérlijk, dat is geweldig!

Deze quote van Steve Jobs is erg mooi, omdat die juist gaat over je hart volgen en niet doen wat anderen van je verwachten.
‘’Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition.’’

5) Tips graag! Welke app kunnen we niet zonder, welke website moeten we bekijken, wie moeten we (waar) volgen voor een dosis inspiratie?

  • Ik kan zeker niet zonder Instagram, hierdoor heb ik contact met mensen over de hele wereld. Daarnaast heb ik ook in real life vrienden gemaakt door Instagram.

Ook volg ik een aantal inspirerende blogs o.a.:

  • The Fresh Exchange –  met name het kopje “simple evenings”  met de filmpjes zijn erg mooi.
  • Het foodblog van What Katie Ate is erg inspirerend en lekker.
  • Het blog van Anki van Zilverblauw vanwege de prachtige foto’s en haar mooie en persoonlijke manier van schrijven, recht uit haar hart.
  • Ook zeker een inspiratiebron: fotograaf Jarg Woldhuis. We werken heel prettig samen en ik blijf me verbazen over zijn mooie manier van kijken naar de soms alledaagse dingen, hij maakt geweldige foto’s!

6) Waar kunnen we jullie online vinden?

Wij zijn te vinden op:  Facebook, Twitter en Instagram.