6 vragen aan…Elle en Pip van Coeurblonde

 elle-en-pip-coeurblondeeTZEtera Inspiratie: 6 vragen aan…

Deze keer in eTZEtera Inspiratie: Elle en Pip van Coeurblonde. Deze dames bloggen over alles wat ze meemaken en hebben (naar mijn mening) één van de leukste webshops op het moment, vooral van de Happy Quotes mugs en sieraden word ik hebberig! Erg veelzijdig dus.

Veel leesplezier!

1) Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Wij bloggen dagelijks over alles waar we blij van worden en dat ons inspireert. Je kunt hierbij denken aan leuke eet- en shop-adresjes in onze hometown Amsterdam, maar ook in onze favo buitenlandse steden: Parijs, Antwerpen & Barcelona. Daarnaast zijn we gek op lekker eten en koken en daarom delen we regelmatig favoriete recepten. Verder schrijven we over mooie woonaccessoires, must-haves voor kids, fijne beauty-producten en persoonlijke belevenissen en verwonderingen.

petite pop-upWe hebben een eigen productlijn die we verkopen in onze webshop de Petite Pop Up Boutique by Coeurblonde.  Ons eigen label bestaat uit sieraden, stationery items en woonaccessoires en we zijn dagelijks bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe (product) ideeën en andere activiteiten rondom de webshop (bestellingen afhandelen, cadeautjes inpakken, nieuwe teksten en beelden toevoegen etc).

Ook houden we ons bezig met grafische vormgeving, je kunt je bij ons terecht voor logo’s, visitekaartjes, geboortekaartjes, trouwkaarten, flyers, webdesign, huisstijl en illustraties op maat. Zo ontwierpen ze ook de huisstijl voor één van Haarlems healthy hotspots: ByLima.

2) Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jullie?

Dat verschilt per dag. We proberen allebei iedere dag 1 blog te schrijven zodat er elke dag twee nieuwe items op de site staan. Schrijven, fotograferen en/of tekenen, nalezen en live zetten doen we dus dagelijks. Ook de social media kanalen (Facebook, Instagram, Pinterest & Twitter) bijhouden hoort bij onze dagelijkse activiteiten.

Onze website is een vrolijke mix van dingen die ons (en hopelijk ook jou) vrolijk maakt en inspireert.

Bestellingen klaarmaken en versturen doen we op 2 vaste dagen. De tijd die we bezig zijn met freelance opdrachten op het gebied van grafische vormgeving hangt af van het aantal opdrachten dat we op dat moment hebben.

 3) Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Inspiratie vind je overal. In jezelf en ook uit jouw kijk op de wereld. Wat houd je bezig? Wat spreekt je aan? Wat vind je zelf mooi? Wat zou je graag maken en met welk doel of welke boodschap erin verwerkt? Alleen uit dat soort vragen kan al een ideeën-stroom voort komen. Het internet is natuurlijk ook een grote inspiratiebron. Zoveel mooie sites, blogs, online prikborden. Soms weet je gewoon niet meer waar je naartoe moet surfen, zoveel leuks is er te zien en te lezen.

Wij raken ook altijd erg geïnspireerd tijdens stedentrips.
Een nieuwe (of bekende) fijne stad, even weg zijn uit onze eigen omgeving, even geen laptops en telefoons maar gewoon slenteren, kijken, horen, proeven, mijmeren, wegdromen en je dus voeden met nieuwe energie!

 4) Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? 

”Blijf niet dromen tot het te laat is.” Geen persoonlijk advies maar een zin die, toen ik hem las, direct bij me binnenkwam en altijd in mijn achterhoofd zit. 

5) Tips graag! Welke app kunnen we niet zonder, welke website moeten we bekijken, wie moeten we (waar) volgen voor een dosis inspiratie?

  • Fijne foto-apps: Wij kunnen niet zonder Instagram en Hipstamatic. Het is oh zo leuk om fotootjes te delen met mensen die Coeurblonde volgen. Daarnaast is het ontzettend inspirerend om te zien wat andere mensen tippen of bezighoudt. Hipstamatic gebruiken we vaak voor leuke foto-filter-effecten.
  • Pinterest! Uren rondkijken tussen foto’s van food waarvan het water je in de mond loopt, de meest prachtige bestemmingen op aarde en stijlvol ingerichte droomhuizen. Echt makkelijk en leuk om je eigen prikborden aan te maken, dus zeker doen als je dat nog niet hebt gedaan!

6) Waar kunnen we jullie online vinden?

Lees over de belevenissen van Elle en Pip op hun blog. Ook op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest kun je Coeurblonde volgen. Alle leuke artikelen kun je in de webshop bestellen.

banner stationery